Skip to Content

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από τα καπέλα

Οι περισσότεροι από εμάς δεν περιμένουμε ότι το κεφάλι μας δημιουργεί λεκέδες από ιδρώτα. Όπως στα πουκάμισά μας μπορεί να δημιουργηθούν λεκέδες από ιδρώτα, έτσι και τα καπέλα μπορούν να λεκιαστούν από τον ιδρώτα. Οι λεκέδες αυτοί είναι συνήθως κίτρινοι ή άσπροι από το αλάτι που υπάρχει στον ιδρώτα. Το να απαλλαγείτε απ’ αυτούς τους λεκέδες αλλά κι από τη δυσάρεστη οσμή, που τους συνοδεύει, δεν είναι πάντα τόσο απλό.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από τα καπέλα

Απομάκρυνση λεκέδων από ιδρώτα από διαφορετικά είδη καπέλων

Το είδος του καπέλου συχνά καθορίζει τη μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε από τον λεκέ από ιδρώτα. Για να αφαιρέσετε λεκέδες από ιδρώτα από καπέλα φτιαγμένα από μαλλί, τσόχα και λινό, θα πρέπει να τα προσέξετε ιδιαίτερα και να τα πλύνετε στο χέρι.

Για να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από στρογγυλά καπέλα που φθείρονται εύκολα, θα πρέπει να τα πλύνετε στο χέρι. Πολλές φορές φτιάχνονται από φυσικές ίνες ή άλλα ευαίσθητα υφάσματα. Άλλα είδη καπέλων, όπως fedoras, top hats and bowlers μπορεί να χρειάζονται πλύσιμο στο χέρι ή τοπικό πλύσιμο, προκειμένου να αποφευχθεί η φθορά των ινών κι όχι πλύσιμο στο πλυντήριο.

Απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από καπέλα: Βήμα προς βήμα

  1. Επιλέγξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό Dixan.
  2. Φροντίστε την περιοχή πριν το πλύσιμο με απορρυπαντικό Dixan σε υγρό.
  3. Πλύντε το καπέλο. Διαβάστε την ετικέτα συντήρησης για να διαπιστώσετε αν το καπέλο πρέπει να πλυθεί στο χέρι ή στο πλυντήριο.
  4. Αφήστε το καπέλο να στεγνώσει έξω στον αέρα.
  5. Ελέγξτε αν ο λεκές από ιδρώτα έχει απομακρυνθεί

Επιλέγξτε απορρυπαντικό για την απομάκρυνση του λεκέ

Ο τύπος απορρυπαντικού που θα επιλέξετε εξαρτάται από το χρώμα που έχει το καπέλο σας. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan, που είναι η ιδανική επιλογή για την απομάκρυνση λεκέδων από ιδρώτα από τα καπέλα σας.

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο με Dixan υγρό απορρυπαντικό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας), τρίψτε μαλακά και αφήστε για λίγο. Στη συνέχεια, πλύντε το καπέλο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα φροντίδας.

Πλύσιμο καπέλου

Για να απομακρύνετε τους κίτρινους λεκέδες από τα καπέλα σας, θα χρειαστεί να τα πλύνετε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που αναγράφεται στην ετικέτα φροντίδας. Κάποια καπέλα χρειάζεται να πλυθούν στο χέρι. Σ’ αυτή την περίπτωση, γεμίστε μία μπανιέρα ή τον νιπτήρα με χλιαρό νερό και τοποθετήστε μέσα το καπέλο. Τρίψτε το μαλακά με τα δάχτυλά σας, προκειμένου να απαλλαγείτε από τον λεκέ από ιδρώτα.

Αφήστε να στεγνώσει στον αέρα

Θα πρέπει να αφήσετε το καπέλο να στεγνώσει, προκειμένου να εξακριβώσετε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί. Πάντα να αφήνετε τα καπέλα σας να στεγνώνουν στον αέρα. Μ’ αυτό τον τρόπο το καπέλο διατηρεί το σχήμα του.

Ελέγξτε για λεκέδες

Αν δεν καταφέρατε να απομακρύνετε τους λεκέδες από ιδρώτα από το καπέλο, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι ο λεκές να μην είναι πλέον ορατός.

Απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από καπέλα: Διαφορετικά υφάσματα και τμήματα του καπέλου

Συγκεκριμένοι τύποι υφασμάτων των καπέλων, όπως το βαμβάκι, η φανέλα, το ακρυλικό κι ο πολυεστέρας, μπορούν να αντέξουν στο πλυντήριο, όμως μπορεί να χάσουν το σχήμα τους. Ωστόσο, άλλα υφάσματα, όπως λινό, μαλλί και σουέντ μπορεί να παραμορφωθούν ή ακόμα και να διαλυθούν μέσα στο πλυντήριο. Θα πρέπει να πλένονται τοπικά ή στο χέρι, προκειμένου να αφαιρεθούν οι λεκέδες από ιδρώτα.

Επιπλέον, τα καπέλα διαθέτουν διαφορετικά τμήματα, που μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα απο το ίδιο το υλικό του καπέλου. Για παράδειγμα, ένα καπέλο του μπέιζμπολ είναι δυνατό να έχει μεταλλική αγκράφα και κάποια άλλα στοιχεία, που δεν πρόκειται να υποστούν φθορά, αν πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων. Ωστόσο, ένα καπέλο ίσως να έχει κάποιο κέντημα, που μπορεί να ξεφτίσει μετά από αρκετές πλύσεις, που είναι απαραίτητες για την αφαίρεση του λεκέ από ιδρώτα. Σ’ αυτη την περίπτωση, η καλύτερη λύση είναι να πλύνετε το καπέλο στο χέρι ή τοπικά, ώστε να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Άλλοι τύποι καπέλων μπορεί να διαθέτουν τμήματα που είναι αρκετά ευαίσθητα για να μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Για παράδειγμα, το κυκλικό χείλος ενός κλασικού καπέλου, πιθανόν να χρειάζεται κόλλα, ώστε το καπέλο να διατηρήσει το σχήμα του. Όταν καλείστε να αντιμετωπίσετε κίτρινους λεκέδες από ιδρώτα πάνω σε καπέλα, τότε το πλύσιμο στο πλυντήριο είναι δυνατό να κάνει το καπέλο να χάσει το σχήμα του.

Αν δεν είστε σίγουροι πώς να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από ιδρώτα που υπάρχουν στα καπέλα σας, πάντα να ακολουθείτε τον ασφαλή δρόμο και να αποφεύγετε να βάζετε το καπέλο στο πλυντήριο. Φροντίστε την περιοχή με τον λεκέ πριν το πλύσιμο και στη συνέχεια πλύντε στο χέρι.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Φρεσκάδα Άνοιξης

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Φρεσκάδα Άνοιξης

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μελάνι και στυλό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μελάνι και στυλό

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα και λεκέδες στη μασχάλη

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα και λεκέδες στη μασχάλη

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μελάνι και στυλό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μελάνι και στυλό

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα και λεκέδες στη μασχάλη

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα και λεκέδες στη μασχάλη