Επισκόπηση των λεκέδων από βαφή μαλλιών

Επειδή η βαφή μαλλιών είναι μόνιμη, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να αποφύγετε να λερώσετε τα ρούχα σας. Ωστόσο, αν τελικά η βαφή στάξει πάνω στα ρούχα σας, είναι προτιμότερο να ενεργήσετε άμεσα, διαφορετικά το πουκάμισό σας θα παραμείνει μια για πάντα με το χρώμα από τη βαφή.

 

Κάποιες βαφές μαλλιών είναι φτιαγμένες από φυσικά συστατικά, ενώ κάποιες άλλες από χημικά. Σε κάθε περίπτωση, είναι ειδικά σχεδιασμένες να λεκιάζουν κάτι. Μερικές φορές αυτό το κάτι είναι... τα ρούχα σας. 

 

Απομάκρυνση λεκέδων από βαφή μαλλιών

Οι πιο παραδοσιακοί τρόποι για την απομάκρυνση βαφής που μεταφέρθηκε από τα μαλλιά στα ρούχα σας, δεν είναι αποτελεσματικοί. Στην πραγματικότητα, η καλύτερη επιλογή για τα πιο πολλά ατυχήματα από βαφή μαλλιών είναι να τα πάτε στο καθαριστήριο. Ο επαγγελματίας θα έχει πιο αποτελεσματικά μέσα καθαρισμού και το καθαριστικό που χρειάζεται για να απαλλαγείτε από τον συγκεκριμένο λεκέ.

 

Αν όμως θέλετε να επιχειρήσετε να απομακρύνετε αυτό τον λεκέ στο σπίτι, να τι πρέπει να κάνετε.

 

  1. Επιλέγξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό Dixan
  2. Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο
  3. Πλύντε και ξεβγάλτε
  4. Ελέγξτε αν ο λεκές απομακρύνθηκε

 

Επιλέγξτε καθαριστικό

Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan για την αφαίρεση λεκέδων από βαφή μαλλιών, καθώς είναι η ιδανική λύση για τα ρούχα σας.

 

Φροντίδα πριν το πλύσιμο και μούλιασμα

Εφαρμόστε απορρυπαντικό Dixan σε υγρό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας) απευθείας πάνω στον λεκέ, τρίψτε μαλακά κι αφήστε το για 10 λεπτά.

 

Αν ο λεκές φαίνεται να μην έχει μειωθεί, αναμείξτε απορρυπαντικό Dixan με ζεστό νερό και μουλιάστε το ύφασμα για άλλη μία ώρα.

 

Πλύντε και ξεβγάλετε

Προκειμένου να αυξήσετε την πιθανότητα να απομακρύνετε τον λεκέ από βαφή μαλλιών, συστήνεται η χρήση λευκαντικού με οξυγόνο, που περιέχει απορρυπαντικό, όπως το Dixan. Πλύντε το ρούχο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που είναι ασφαλής για το ύφασμα. Την πληροφορία αυτή μπορέιτε να την βρείτε πάνω στην ετικέτα του ενδύματος.

 

Ελέγξτε τον λεκέ

Να ελέγχετε πάντα αν έχει απομακρυνθεί τελείως ο λεκές πριν το στέγνωμα. Σε περίπτωση που δεν έχει αφαιρεθεί, φροντίστε ξανά τον λεκέ πριν το πλύσιμο και στη συνέχεια πλύντε και ξεβγάλτε.

 

Να έχετε υπόψη σας ότι μία τέτοια λύση δεν σας εγγυάται το αποτέλεσμα και μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή. Για το λόγο αυτό, στην περίπτωση λεκέ από βαφή ο επαγγελματίας διαθέτει τον καλύτερο τρόπο για την απομάκρυνση αυτού του λεκέ.

 

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.