Skip to Content

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

Ο καφές και το τσάι είναι ροφήματα που υπάρχουν σε πολλά νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο. Είτε απολαμβάνετε ένα φλυτζάνι ζεστό καφέ το πρωί πριν τη δουλειά είτε χαλαρώνετε με ένα φλυτζάνι τσάι ή χαμομήλι, αυτά τα ροφήματα μπορούν πολύ εύκολα να χυθούν και να καταστρέψουν τα ρούχα σας.

 

Το να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ ή από μαύρο τσάι που υπάρχουν στα ρούχα είναι σχετικά απλό. Δεν έχει σημασία αν πίνετε πράσινο τσάι, espresso ή μαύρο τσάι. Η απομάκρυνση αυτών των λεκέδων είναι δυνατή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

Απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι: Βήμα προς Βήμα

 • Απομακρύνετε την περίσσεια ποσότητα υγρού τοποθετώντας πάνω στον λεκέ ένα καθαρό στεγνό πανί
 • Επιλέγξτε ένα απορρυπαντικό Dixan με βάση το χρώμα και το είδος του υφάσματος
 • Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο με απορρυπαντικό
 • Πλύντε και ξεβγάλετε σε κρύο νερό
 • Ελέγξτε για να διαπιστώσετε αν ο λεκές απομακρύνθηκενθηκε

Επιλέγξτε Απορρυπαντικό

Όταν απομακρύνετε λεκέδες από ένα ρούχο, να ελέγχετε πάντα την ετικέτα φροντίδας, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για πλύση. Αν το ρούχο μπορεί να πλυθεί κι είναι λευκό χρησιμοποιήστε Dixan υγρό απορρυπαντικό.

Φροντίδα πριν το πλύσιμο

Αν έχετε ένα χρωματιστό ένδυμα, ελέγξτε την αντοχή του χρώματος πριν χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό Dixan. Με ένα καθαρό πανί αφαιρέστε όσο το δυνατό περισσότερο υγρό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε Dixan υγρό απορρυπαντικό απευθείας στο λεκέ (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας), τρίψτε μαλακά και αφήστε για 5 με 10 λεπτά. Αν ο λεκές παραμένει, αναμείξτε το επιλεγμένο σας απορρυπαντικό Dixan με χλιαρό νερό και μουλιάστε για 2 ώρες περίπου. 

Πλύντε

Όταν καλείστε να αντιμετωπίσετε λεκέδες από καφέ και τσάι, το μούλιασμα των ρούχων σε κρύο νερό μπορεί να είναι μία επιλογή για την απομάκρυνση λεκέδων από καφέ. Ωστόσο, στο πλύσιμο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, σε θερμοκρασία που ενδείκνυται για το ύφασμα. Μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία πάνω στην ετικέτα φροντίδας του ενδύματος.

Οι περισσότεροι λεκέδες μπορεί να απομακρυνθούν από τα ρούχα μετά από μία πλύση. Αν ο λεκές παραμείνει μετά την πρώτη πλύση, θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη φροντίδα πριν το πλύσιμο και να το πλύνετε ξανά.

Απομάκρυνση λεκέδων από καφέ και τσάι από ειδικούς τύπους υφασμάτων

Τα παραπάνω βήματα είναι αποτελεσματικά αν προσπαθείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από πουκάμισα, παντελόνια ή σεντόνια.

Αν προσπαθείτε να απομακρύνετε λεκέδες από κάποιο ειδικό ύφασμα, θα χρειαστείτε ένα διαφορετικό απορρυπαντικό αλλά και διαφορετική τεχνική. Τα πουκάμισά σας από βαμβάκι ή πολυεστέρα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το μεταξωτά και τα μάλλινα. Γι’ αυτά τα υφάσματα είναι απαραίτητο να πλύνετε στο χέρι με Dixan υγρό απορρυπαντικό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας).

Απομάκρυνση λεκέδων από κάφε και τσάι από υφάσματα διαφορετικών χρωμάτων

Όταν χρησιμοποιείτε Dixan ή οποιοδήποτε άλλο απορρυπαντικό για την αφαίρεση λεκέδων, πάντα να ελέγχετε την αντοχή του χρώματος σε ένα μη ορατό σημείο, πριν αντιμετωπίσετε το λεκέ.

Απομάκρυνση λεκέδων από καφέ και τσάι που έχουν ξεραθεί

Αν έχετε κάποιο λεκέ από καφέ και τσάι που έχει ξεραθεί, η απομάκρυνσή του είναι αρκετά δύσκολη. Για να απομακρύνετε ένα παλιό λεκέ από καφέ πάνω σε λευκό πουκάμισο ή παντελόνι, μουλιάστε το πρώτα σε χλιαρό νερό μαζί με το επιλεγμένο σας Dixan υγρό απορρυπαντικό. Μουλιάστε για μία ώρα ή ακόμα και όλη τη νύχτα, αν χρειάζεται. Στη συνέχεια, φροντίστε τον λεκέ, ξεβγάλτε και πλύντε σύμφωνα με τα παραπάνω βήματα.

Χειροποίητοι και φυσικοί τρόποι απομάκρυνσης λεκέδων από καφέ και τσάι

Φροντίστε να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε χειροποίητους και φυσικούς τρόπους απομάκρυνσης λεκέδων από καφέ και τσάι. Σε αντίθεση με το απορρυπαντικό Dixan, αυτές οι λύσεις δεν είναι σχεδιασμένες να αντιμετωπίζουν λεκέδες και τις περισσότερες φορές μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Όταν τρίβετε με αλκοόλη μπορεί να προκληθεί φθορά στις ίνες κάποιων ευαίσθητων υφασμάτων, ενώ το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα του υφάσματος και το ξίδι μπορεί να καταστρέψει τα λαστιχένια και πλαστικά μέρη του πλυντηρίου μετά από χρήση για μεγάλο διάστημα.

Μην αφήνετε τους λεκέδες από καφέ και τσάι που δημιουργούνται κατά λάθος να χαλάσουν τη μέρα σας. Απαλλαγείτε απ’ αυτούς τους λεκέδες γρήγορα ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

 • Συχνές ερωτήσεις

  Συχνές ερωτήσεις

 • Συμβουλές πλύσης

  Συμβουλές πλύσης

 • Συχνές ερωτήσεις

  Συχνές ερωτήσεις

 • Συμβουλές πλύσης

  Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

 • Φρεσκάδα Ωκεανού

  Ωκεανός

 • Ωκεανός

  Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

 • Φρεσκάδα Άνοιξης

  Φρεσκάδα Άνοιξης

 • Φρεσκάδα Ωκεανού

  Ωκεανός

 • Ωκεανός

  Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

 • Φρεσκάδα Άνοιξης

  Φρεσκάδα Άνοιξης

Τελευταία άρθρα

 • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

  Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

 • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

 • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες που δημιουργούνται από κατοικίδια

  Πώς να απομακρύνετε λεκέδες που δημιουργούνται από κατοικίδια

 • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

  Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

 • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

 • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες που δημιουργούνται από κατοικίδια

  Πώς να απομακρύνετε λεκέδες που δημιουργούνται από κατοικίδια