Skip to Content

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από εσώρουχα

Κανείς μας δεν θέλει να βρίσκει λεκέδες στα εσώσουχά του. Ακόμα και μετά το πλύσιμο και στέγνωμα, οι λεκέδες που παραμένουν μας κάνουν να μην αισθανόμαστε καθαροί και ελκυστικοί. Κάποιοι λεκέδες, όπως ούρα, μπορεί να συνοδεύονται από οσμές, που είναι δυνατό να μας ακολουθούν ακόμα και μετά από αρκετές πλύσεις. Γι’ αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τους λεκέδες στα εσώρουχα, τη στιγμή που συμβούν.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από εσώρουχα

Τύποι λεκέδων πάνω σε εσώρουχα

Οι λεκέδες στα εσώρουχα προέρχονται από διαφορετικές πηγές και κανένας απ’ αυτούς δεν μας είναι ευχάριστος. Αίμα, όπως κι αίμα περιόδου, ακαθαρσίες, περιττώματα, ούρα κι εμετός είναι οι συνήθεις τύποι λεκέδων που μπορεί να συναντήσετε στα ρούχα σας. Είναι σημαντικό να ενεργήσετε άμεσα, με το πού συμβούν. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε τον λεκέ τόσο πιο πιθανό είναι να απαλλαγείτε από τον λεκέ μια και καλή.

Απομάκρυνση λεκέδων από εσώρουχα: Βήμα προς βήμα

Για να απομακρύνετε λεκέδες από εσώρουχα:

  1. Επιλέγξτε απορρυπαντικό Dixan, με βάση το χρώμα και το είδος του υφάσματος
  2. Απομακρύνετε οποιοδήποτε στερεό υλικό από το ένδυμα
  3. Απορροφήστε το περίσσειο υγρό με μία χαρτοπεστέτα
  4. Γυρίστε το ρούχο ανάποδα, από την εσωτερική πλευρά και ξεπλύντε τον λεκέ από την πίσω πλευρά
  5. Αν χρειάζεται, φροντίστε την περιοχή με τον λεκέ πριν το πλύσιμο εφαρμόζοντας υγρό απορρυπαντικό Dixan απευθείας πάνω στον λεκέ κι αφήστε το για 20 λεπτά
  6. Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, με βάση την ετικέτα του εσώρουχου
  7. Χρησιμοποιήστε δόση για πολύ λερωμένα ρούχα, ανάλογα με τον δοσομετρητή του απορρυπαντικού σας
  8. Ελέγξτε αν απομακρύνθηκε ο λεκές μετά το πλύσιμο

Επιλέγξτε απορρυπαντικό

Κοιτάξτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα συντήρησης. Αν το εσώρουχο είναι κατάλληλο για πλύσιμο, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan.

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο

Απομακρύνετε τα στερεά υπολείμματα του λεκέ με ένα κουτάλι ή μαχαίρι και στη συνέχεια σκουπίστε την περιοχή με μία χορτοπετσέτα, για να απορροφήσετε όσο το δυνατό περισσότερο υγρό. Γυρίστε το εσώρουχο ανάποδα, από την εσωτερική πλευρά και ξεπλύντε με κρύο τρεχούμενο νερό, για να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ.

Πλύντε και ξεβγάλτε

Για να αφαιρέσετε αίμα από εσώρουχο, όπως κι ακαθαρσίες, ούρα και εμετό, πλύντε το εσώρουχο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, σύμφωνα με την ετικέτα του  ενδύματος. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ικανές να εξουδετερώσουν τα βακτήρια, που μπορεί να έχουν παραμείνει.

Ελέγξτε τον λεκέ

Να ελέγχετε πάντα τον λεκέ, πριν το στέγνωμα, για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει απομακρυνθεί τελείως. Αν ο λεκές στεγνώσει, τότε θα σταθεροποιηθεί και θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Σε περίπτωση που ο λεκές παραμένει, μουλιάστε το ένδυμα για μισή ώρα σε ένα μείγμα από το επιλεγμένο σας υγρό απορρυπαντικό Dixan μαζί με ζεστό νερό.

Απομάκρυνση λεκέδων από βαμβακερά εσώρουχα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παραπάνω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τους λεκέδες από τα βαμβακερά σας εσώρουχα. Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε φυσικά ή χειροποίητα καθαριστικά για την απομάκρυνση των λεκέδων σ’ αυτού του είδους τα υφάσματα. Κάποιες απ’ αυτές τις λύσεις, όπως το λευκαντικό, είναι δυνατό να προκαλέσει μόνιμη φθορά στις ίνες του υφάσματος.

Θέλετε να απομακρύνετε τους δυσάρεστους λεκέδες και τις οσμές που τους συνοδεύουν από τα εσώρουχά σας; Αντιμετωπίστε τέτοιου είδους λεκέδες άμεσα ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Άνοιξης

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Άνοιξης