Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορεί να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής σας, καθώς είναι υγιεινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανέχεστε ακόμα τους λεκέδες που προκαλούνται απ’ αυτά. Πολλα φρούτα και λαχανικά έχουν γευστικούς χυμούς που είναι δυνατό να αφήσουν το αποτύπωμά τους πάνω στα ρούχα σας. Ευτυχώς, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτούς εύκολα, αν ενεργήσετε άμεσα.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από φρούτα και λαχανικά

Τύποι λεκέδων από φρούτα και λαχανικά

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι λεκέδων από φρούτα και λαχανικά, όπως λεκέδες από τομάτες, βατόμουρα, πορτοκάλια, φράουλες, κεράσια, βατόμουρα, σμέουρα, ρόδια και μάνγκο. Υπάρχει πιθανότητα να λεκιάσετε τα ρούχα σας ενώ τρώτε:

  • Κράνμπερι
  • Καρπούζι
  • Φραγκοστάφυλο
  • Μήλα
  • Σταφύλια
  • Ροδάκινα

Αυτοί οι λεκέδες μπορεί να προκληθούν από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά κι όταν τρώτε ζελέ και μαρμελάδες.

Απομάκρυνση λεκέδων από φρούτα και λαχανικά: Βήμα προς βήμα

  1. Ενεργείστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε
  2. Απαλλαγείτε από την περίσσεια ποσότητα φρούτων και λαχανικών που υπάρχουν πάνω στα ενδύματά σας
  3. Ρίξτε κρύο νερό πάνω στον λεκέ
  4. Επιλέγξτε απορρυπαντικό Dixan με βάση το χρώμα και το είδος του υφάσματος
  5. Φροντίστε το ρούχο πριν το πλύσιμο
  6. Πλύντε το ρούχο σας
  7. Ελέγξτε αν ο λεκές απομακρύνθηκε

 

Ενεργείστε γρήγορα

Αφαιρέστε από τα ρούχα σας όσο το δυνατό περισσότερο μέρος από τον χυμό φρούτων ή λαχανικών ή σάλτσα μπορείτε και ρίξτε κρύο νερό πάνω στο ρούχο. Παράλληλα, με ένα σφουγγάρι πάνω στην λεκιασμένη περιοχή προσπαθήστε να απομακρύνετε τον λεκέ.

 

Επιλέγξτε απορρυπαντικό για την απομάκρυνση του λεκέ

Η επιλογή του κατάλληλου απορρυπαντικού μπορεί να κάνει τη διαφορά. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan, καθώς αποτελεί την ιδανική επιλογή για την απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα σας. Όμως, πριν το πλύσιμο ή την προ-φροντίδα να ελέγχετε πάντα τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας που υπάρχει στα ρούχα σας.

 

Φροντίστε πριν το πλύσιμο και πλύντε

Ελέγξτε την αντοχή του χρώματος και στη συνέχεια εφαρμόστε μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού Dixan πάνω στον λεκέ και τρίψτε μαλακά. Περιμένετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο σας, με βάση τις οδηγίες από την ετικέτα φροντίδας, στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

 

Ελέγξτε τον λεκέ

Αν ο λεκές δεν έχει αφαιρεθεί τελείως μετά το πλύσιμο, συστήνεται να μουλιάσετε το ρούχο σας για λίγες ώρες σε υγρό πλύσης από το επιλεγμένο σας απορρυπαντικό Dixan και κατόπιν να το πλύνετε, ως συνήθως. Το μούλιασμα μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού απέναντι σε δύσκολους λεκέδες από φρούτα και λαχανικά και σας δίνει τη δυνατότητα να απαλλαγείτε απ’ αυτού του είδους τους λεκέδες.

Απομάκρυνση λεκέδων από φρούτα και λαχανικά από ειδικούς τύπους υφασμάτων 

Αν επιχειρείτε να απομακρύνετε λεκέ από μούρο από το πουκάμισο ή λεκέ από φράουλα από το άσπρο σας παντελόνι, τα παραπάνω βήματα είναι αποτελεσματικά τις περισσότερες φορές. Όμως, κάποια υφάσματα δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Για τα ρούχα που ενδείκνυνται να πλυθούν στο χέρι, όπως ευαίσθητα υφάσματα από μετάξι ή μαλλί, χρησιμοποιήστε Dixan υγρό απορρυπαντικό, για να απομακρύνετε τους λεκέδες.

Απομακρύνετε ειδικά χρώματα από λεκέδες από φρούτα και λαχανικά

Όταν καλείστε να αφαιρέσετε δύσκολους λεκέδες από φρούτα ή λαχανικά, να λαμβάνετε υπόψη σας το χρώμα των ρούχων σας πριν επιλέξετε απορρυπαντικό. Τα απορρυπαντικά για χρωματιστά ρούχα είναι κατάλληλα για μπλε, μαύρα, κόκκινα ή πράσινα ρούχα, ειδικά αν η αντοχή των χρωμάτων σε αυτά τα ρούχα είναι μικρή.

Ειδικά καθαριστικά για λεκέδες από φρούτα και λαχανικά

Τα χειροποίητα καθαριστικά μπορεί κι αυτά να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, είναι δυνατό να προκαλέσουν επιπλέον φθορά στο ύφασμα ή να καταστρέψουν το πλυντήριό σας. Για το λόγο αυτό συνεχίστε να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που είναι ειδικά φτιαγμένα για να αφαιρούν λεκέδες, βρωμιά και σκόνη.

Κουραστήκατε από τους λεκέδες που δημιουργούνται από φρούτα και λαχανικά πάνω στα ρούχας σας; Ακολουθήστε αυτά τα tips και φάτε υγιεινά χωρίς να ανησυχείτε για τα ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν πάνω στα ρούχα σας από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Άνοιξης

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Άνοιξης

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

  • Απομάκρυνση λεκέ από σοκολάτα

    Απομάκρυνση λεκέ από σοκολάτα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

  • Απομάκρυνση λεκέ από σοκολάτα

    Απομάκρυνση λεκέ από σοκολάτα