Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

Η τσιχλόφουσκα είναι η αγαπημένη τσίχλα των παιδιών. Όμως, πολύ συχνά τους αρέσει να κάνουν φούσκες και να βγάζουν την τσίχλα από το στόμα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τσίχλα να καταλήγει στο χαλί, στα μαλλιά τους ή ακόμα και στα ρούχα τους.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

Επισκόπηση λεκέδων από τσίχλα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί  τύποι τσίχλας, όπως μασώμενη τσίχλα, τσιχλόφουσκα και η Ινδική γεύση gutka.  Κάθε τύπος τσίχλας έχει ένα κοινό στοιχείο: είναι κολλώδης. Για το λόγο αυτό, είναι απίθανο να βγει μόνη της μέσα στο πλυντήριο. Για ν’ απαλλαγείτε απ’ αυτό τον τύπο λεκέ, χρειάζεται να ακολουθήσετε μερικά βήματα και να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια.

Απομάκρυνση λεκέ από τσίχλα: Βήμα προς βήμα

  1. Επιλέξτε ένα απορρυπαντικό Dixan
  2. Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο με θερμότητα ή πάγο
  3. Απομακρύνετε το σκληρό κομμάτι της τσίχλας
  4. Εφαρμόστε υγρό απορρυπαντικό Dixan απευθείας πάνω στην περιοχή με τον λεκέ
  5. Πλύντε και ξεβγάλτε
  6. Ελέγξτε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί

Επιλέγξτε απορρυπαντικό

Η αφαίρεση της τσίχλας συνήθως απαιτεί είτε θερμότητα είτε πάγο. Για να θερμάνετε την τσίχλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά ή ένα σίδερο. Για να την παγώσετε, χρησιμοποιήστε δύο παγάκια.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα απορρυπαντικό για την απομάκρυνση του λεκέ, το οποίο θα πρέπει να είναι κατάλληλο για το χρώμα και το είδος του υφάσματος. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan, που είναι η ιδανική λύση για την αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα σας.

Φροντίστε την περιοχή πριν το πλύσιμο

Το να παγώσετε την τσίχλα για να αφαιρεθεί πιο εύκολα είναι απλό. Τοποθετήστε ένα παγάκι πάνω για δύο λεπτά μέχρι να παγώσει και στη συνέχεια ξύστε την τσίχλα με ένα κουτάλι ή μαχαίρι.

Από την άλλη, το να θερμάνετε την τσίχλα είναι λίγο πιο περίπλοκο. Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να μαλακώσετε κι όχι να λιώσετε την τσίχλα. Έπειτα, τοποθετήστε ένα κομμάτι από χαρτόνι πάνω στην πλάκα του σίδερου και βάλτε το ρούχο πάνω στην πλάκα, ώστε η τσίχλα να ακουμπάει στο χαρτόνι. Επιλέξτε μέτρια θερμοκρασία και σιδερώστε την πίσω πλευρά του ρούχου. Μέσα σε λίγα λεπτά η τσίχλα θα μαλακώσει αρκετά και θα κολλήσει στο χαρτόνι, οπότε μπορεί πολύ εύκολα να απομακρυνθεί από το ρούχο.

Μόλις το μεγαλύτερο μέρος της τσίχλας αφαιρεθεί, φροντίστε την περιοχή με τα υπολείμματα του λεκέ με απορρυπαντικό Dixan.

Πλύντε και ξεβγάλτε

Πλύντε το ρούχο, ως συνήθως. Όποια υπολείμματα υπάρχουν πάνω στο ρούχο θα απομακρυνθούν.

Ελέγξτε τον λεκέ

Πάντα να ελέγχετε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί πριν τοποθετήσετε το ρούχο στο πλυντήριο. Αν ο λεκές υπάρχει ακόμα, επαναλάβετε τα βήματα της προ-φροντίδας.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από τσίχλα από ειδικούς τύπους υφασμάτων

Όταν θέλετε να αφαιρέσετε τσίχλα από συγκεκριμένους τύπους υφασμάτων, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στην περίπτωση που ακολουθείτε τη διαδικασία του παγώματος. Χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι για να απομακρύνετε κομμάτια από την τσίχλα πάνω σε λεπτά κεντήματα, προκειμένου να αποφύγετε να καταστρέψετε ή να τραβήξετε τα ευαίσθητα νήματα.

Αν το ύφασμα πλένεται μόνο στο χέρι, χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό Dixan κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απομάκρυνσης του λεκέ από τσίχλα (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας).

Απομακρύνοντας λεκέδες από τσίχλα από άσπρα ρούχα

Αν και τις περισσότερες φορές μπορείτε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από τσίχλα ακολουθώντας αυτά τα βήματα, υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα. Κάποιες τσίχλες, ειδικά αυτές που περιέχουν χρωστικές τροφίμων ή πολύ ζάχαρη, είναι δυνατό να δημιουργήσουν επιπλέον λεκέδες στα ρούχα σας. Όταν απομακρύνετε την τσιχλόφουσκα, χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό Dixan, για να αφαιρέσετε όσο το δυνατό περισσότερο μέρος του λεκέ, πριν το πλύσιμο.

Η τσίχλα έχει την τάση να κολλάει παντού, ειδικά όταν έχετε παιδιά. Όμως, μην ανησυχείτε, η απομάκρυνση των λεκέδων από τσίχλα γίνεται εύκολη υπόθεση, όταν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό Dixan.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Φρεσκάδα Άνοιξης

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Φρεσκάδα Άνοιξης

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από φρούτα και λαχανικά

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από φρούτα και λαχανικά

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από φρούτα και λαχανικά

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από φρούτα και λαχανικά

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι