Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

Μπορεί να θεωρείτε ότι το μακιγιάζ σας θα παραμείνει στο πρόσωπό σας όλη τη μέρα, αλλά κάποιες φορές τρίβεται στα λάθος σημεία. Το κραγιόν σας μπορεί να λεκιάσει το γιακά σας, καθώς αλλάζετε πουκάμισο στο τέλος της ημέρας ή η μάσκαρά σας μπορεί να τρέξει από το πρόσωπο στα ρούχα σας ενώ κλαίτε κατά τη διάρκεια μίας συγκινητικής ταινίας. Ανεξάρτητα από το είδος του λεκέ από μακιγιάζ που καλείστε να αντιμετωπίσετε, αν τον απομακρύνετε γρήγορα μπορεί να σώσετε τα ρούχα σας. Να τι πρέπει να ξέρετε σε αυτή την περίπτωση.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

Τύποι λεκέδων από μακιγιάζ και κραγιόν

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λεκέδες από μακιγιάζ που μπορεί να λεκιάσουν τα ρούχα, οπως:

  • Κραγιόν
  • Υγρή Βάση
  • Lip balm
  • Σκιά ματιών
  • Μάσκαρα
  • Lip gloss
  • Ρουζ

Διάφορα είδη μακιγιάζ μπορεί να αφήσουν λεκέδες, αν δεν είστε προσεκτικοί, ειδικά όσα έχουν ως βάση το λάδι ή χρωστικές που δίνουν χρώμα.

Απομάκρυνση λεκέδων από μακιγιάζ και κραγιόν: Βήμα προς βήμα

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για την απομάκρυνση λεκέδων από μακιγιάζ;

  • Επιλέγξτε το σωστό απορρυπαντικό Dixan με βάση το χρώμα και το ύφασμα του ενδύματος
  • Φροντίστε πριν το πλύσιμο τον λεκέ με απορρυπαντικό Dixan
  • Πλύντε τον λεκέ στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία
  • Ελέγξτε αν ο λεκές απομακρύνθηκε

Επιλέγξτε το κατάλληλο καθαριστικό για την απομάκρυνση του λεκέ

Το απορρυπαντικό Dixan είναι η ιδανική επιλογή, προκειμένου να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν.

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο

Πριν τοποθετήσετε το ρούχο στο πλυντήριο, ίσως αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητικό να φροντίσετε τον λεκέ πριν το πλύσιμο. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα από Dixan υγρό απορρυπαντικό απευθείας πάνω στον λεκέ, τρίψτε μαλακά και αφήστε το για 5 λεπτά.

Πλύντε το ρούχο

Πλύντε το ρούχο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία που συστήνεται από τον κατασκευαστή. Είναι σημαντικό να το πλύνετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να εμποδίσετε τον λεκέ να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί πάνω στο ύφασμα.

Ελέγξτε τον λεκέ

Μήπως ο λεκές παραμένει; Σ’ αυτή την περίπτωση, ίσως να χρειαστεί να επαναλάβετε τα βήματα της προ-φροντίδας και του πλυσίματος.

 

Απομάκρυνση λεκέδων από μακιγιάζ και κραγιόν από ειδικούς τύπους υφασμάτων

Υπάρχει λεκές πάνω στο μεταξωτό ή βαμβακερό σας ρούχο; Να τι πρέπει να κάνετε σ’ αυτή την περίπτωση για να απαλλαγείτε απ’ αυτόν.

Λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν και ειδικοί τύποι

Ακολουθώντας τα παραπάνω εύκολα βήματα μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν που υπάρχουν στο πουκάμισό σας. Ωστόσο, αν υπάρχει λεκές στο χαλί σας, στην ταπετσαρία ή σε οποιδήποτε άλλο είδος υφάσματος που δεν μπορεί να μπει στο πλυντήριο, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μία διαφορετική προσέγγιση.

Σ’ αυτή την περίπτωση, εφαρμόστε μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού Dixan πάνω στον λεκέ και ξεπλύντε με κρύο νερό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του λεκέ χωρίς πλύσιμο στο πλυντήριο.

Λεκέδες από μακιγιάζ /κραγιόν και διαφορετικά υφάσματα

Οι λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν αφαιρούνται πολύ εύκολα από ανθεκτικά υφάσματα, όπως πολυεστέρα και βαμβακερά, αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα. Να έχετε στο μυαλό σας ότι συγκεκριμένα υφάσματα, όπως μετάξι και μάλλινα είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο χέρι και όχι στο πλυντήριο, γιατί είναι ευαίσθητα. Για τα υφάσματα αυτά χρησιμοποιήστε Dixan υγρό απορρυπαντικό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας), που αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Ειδικές συνθήκες για λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

Μήπως κατά λάθος βάλατε το πουκάμισό σας στο στεγνωτήριο με λεκέ από μακιγιάζ και κραγιόν πάνω σ’ αυτό; Κι όμως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Η αφαίρεση ξεραμένων λεκέδων εξαρτάται από το είδος του λεκέ. Πούδρα, σκιά ματιών, ρουζ ή υγρή βάση συνήθως μπορούν να απομακρυνθούν με κολλητική ταινία. Εφαρμόστε την ταινία στην περιοχή και τραβήξτε ξανά και ξανά μέχρι η πούδρα να απομακρυνθεί.

Για την απομάκρυνση λεκέδων από μάσκαρα, eyeliner, υγρή βάση μακιγιάζ και κραγιόν μετά από το στεγνωτήριο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό Dixan σε υγρό.

Ειδικά χρώματα για λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

Θέλετε να απομακρύνετε ένα λεκέ από μακιγιάζ από το άσπρο σας πουκάμισο; Ίσως να έπεσε κατά λάθος ρουζ ή κόκκινο κραγιόν πάνω στο πουκάμισο και δεν ξέρετε τι να κάνετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργήσετε άμεσα. Βάλτε το σημείο του ρούχου με τον λεκέ κάτω από τη βρύση και αφήστε να τρέξει κρύο νερό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο να απομακρύνει όσο γίνεται περισσότερο μέρος από τον λεκέ. Στη συνέχεια, πάρτε ένα καθαρό άσπρο πανί και σκουπίστε τον λεκέ. Μην τρίβετε τον λεκέ, καθώς μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να εξαπλωθεί. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση που θέλετε να απομακρύνετε τους άσπρους λεκέδες από μακιγιάζ που υπάρχουν πάνω σε σκούρα ρούχα.

Ειδικά καθαριστικά για λεκέδες από μακιγιάζ

Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε χειροποίητες και φυσικές μεθόδους για την απομάκρυνση των λεκέδων από μακιγιάζ από τα ρούχα σας. Για παράδειγμα, το οινόπνευμα ή το λευκαντικό μπορεί να προκαλέσουν φθορά σε συγκεκριμένους τύπους υφασμάτων. Από την άλλη, το ξίδι μπορεί να καταστρέψει τα λαστιχένια και πλαστικά μέρη του πλυντηρίου σας με την πάροδο του χρόνου. Για το λόγο αυτό να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό Dixan, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απομακρύνει τους λεκέδες από τα ρούχα και να τα καθαρίζει.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος. 

 

Θέλετε να απαλλαγείτε από κάποιον λεκέ από μακιγιάζ που έπεσε πάνω στα ρούχα σας; Ακολουθήστε αυτά τα tips για να αφαιρέσετε κραγιόν, υγρή βάση μακιγιάζ, μάσκαρα ακόμα και eyeliner από τα ρούχα σας.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Άνοιξης

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Άνοιξης

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από σκουριά

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από σκουριά

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από σκουριά

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από σκουριά

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι