Πώς να απαλλαγείτε από τους λεκέδες στα άσπρα ρούχα

Τα άσπρα ρούχα φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά. Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί μπορεί να είστε, τα άσπρα ρούχα έχουν την τάση να προσελκύουν τους πιο δύσκολους λεκέδες από μουστάρδα, κέτσαπ και σάλτσες, φαγητό, αποσμητικό, αίμα, λεκέδες από ιδρώτα και στη μασχάλη, λεκέδες από κρασί, καφέ και τσάι. Ακόμα και το να φάτε ένα κομμάτι σοκολάτα μπορεί να καταλήξει πολύ γρήγορα σε καταστροφή. Δεν μπορείτε να αγνοήσετεαυτούς τους λεκέδες. Σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρύνετε λεκέδες από άσπρα ρούχα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Πώς να απαλλαγείτε από τους λεκέδες στα άσπρα ρούχα

Απομάκρυνση λεκέδων από άσπρα πουκάμισα

Τα άσπρα πουκάμισα είναι επιρρεπή σε έναν αριθμό από λεκέδες που προέρχονται από φαγητό, σάλτσες και χυμούς. Ωστόσο, οι πιο συνηθισμένοι λεκέδες που καλείστε να αντιμετωπίσετε τις περισσότερες φορές είναι από αποσμητικό, ιδρώτα και λεκέδες στη μασχάλη. Αυτοί οι λεκέδες αφήνουν κίτρινα σημάδια που είναι δύσκολο να απομακρυνθούν τελείως από τα άσπρα ρούχα. Επίσης, αφήνουν συνήθως και μία χαρακτηριστική οσμή.

Απομάκρυνση λεκέδων από άσπρα παντελόνια και σορτσάκια

Τα παντελόνια και τα σορτσάκια συνήθως είναι πιο επιρρεπή σε λεκέδες από γρασίδι, λάσπη, σκόνη, αντηλιακά, λοσιόν και κρέμες. Αν έχετε παιδιά γνωρίζετε καλά ότι τα άσπρα παντελόνια και τα σορτσάκια τραβούν εύκολα το χυμό που έχει χυθεί από τα φρούτα και τα λαχανικά. Ακόμα κι ως ενήλικες, μπορεί ασυνείδητα να σκουπίστε τα χέρια σας πάνω στο παντελόνι σας, μεταφέροντας φαγητό, γράσο και λάδι στα ρούχα σας.

Απομάκρυνση λεκέδων από άσπρα φορέματα

Τα άσπρα φορέματα είναι όμορφα και ζωντανά και γι’ αυτό το να τα διατηρούμε καθαρά είναι πολύ σημαντικό. Είτε περπατάτε είτε απολαμβάνετε μία ηλιόλουστη μέρα έξω, οι πιο συνιθησμένοι λεκέδες που καταστρέφουν τα άσπρα φορέματα είναι το μακιγιάζ και οι κηλίδες αίματος. Αρκετά άσπρα φορέματα είναι φτιαγμένα από ευαίσθητα υφάσματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πλυθούν στο χέρι ή να περάσουν από στεγνό καθάρισμα, προκειμένου να αφαιρεθεί ο λεκές. Πάντα να ελέγχετε την ετικέτα φροντίδας, για να δείτε τις ιδιαιτερότητες του υφάσματος πριν ξεκινήσετε την προ-φροντίδα και να συμβουλεύεστε ένα επαγγελματία σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία.

Απομάκρυνση λεκέδων από άσπρα αθλητικά παπούτσια

α άσπρα αθλητικά παπούτσια συνήθως μαγνητίζουν γρασίδι, λάσπη, λεκέδες από φύλλα και σκόνη, αλλά είναι απαραίτητα για τις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και ασκήσεις γυμναστικής. Η απομάκρυνση των λεκέδων από τα αθλητικά παπούτσια διαφέρει σε σχέση με τους άλλους τύπους ρούχων. Αν έχετε να αντιμετωπίσετε λεκέδες από λάσπη ή σκόνη, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι για να απομακρύνετε τη βρωμιά.

Ξεβγάλτε τα παπούτσια με ζεστό νερό. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην βρέξετε τα παπούτσια με το νερό που θα χρησιμοποιήσετε. Κατόπιν, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan και τρίψτε τα αθλητικά παπούτσια με ένα σφουγγάρι ή πετσέτα. Ξεβγάλτε τελείως και επαναλάβετε, αν χρειαστεί.

Μόλις αφαιρεθεί ο λεκές, χρησιμοποιήστε μία χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε την στο εσωτερικό των παπουτσιών. Μ’ αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε το σχήμα των παπουτσιών όσο αυτά παραμένουν βρεγμένα. Τοποθετήστε τα άσπρα σας αθλητικά παπούτσια μπροστά από ένα ανεμιστήρα, ώστε να στεγνώσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Απομάκρυνση λεκέδων από άσπρα ρούχα: Βήμα προς βήμα

Θέλετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα άσπρα σας τζινς, πουκάμισα, παντελόνια ή σορτσάκια; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Επιλέγξτε ένα απορρυπαντικό Dixan που είναι κατάλληλο για το καθάρισμα των άσπρων ρούχων
  2. Φροντίστε πριν το πλύσιμο τον λεκέ με το απορρυπαντικό σας
  3. Πλύντε και ξεβγάλτε
  4. Ελέγξτε αν ο λεκές απομακρύνθηκε και επαναλάβετε τα βήματα, αν χρειάζεται
  5. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον ήλιο, ώστε με φυσικό τρόπο να απομακρυνθεί ο λεκές

Επιλογή καθαριστικού για την απομάκρυνση του λεκέ

Τα επόμενά σας βήματα θα καθοριστούν από το είδος του λεκέ που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Για τους υγρούς λεκέδες, όπως λεκέδες από χυμό, ποτά, αίμα, εφαρμόστε στο άσπρο ρούχο ένα καθαρό πανί για να απομακρύνετε όσο το δυνατό περισσότερο από το υγρό και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό από την πίσω πλευρά. Αν ο λεκές δημιουργήθηκε από φαγητό ή λάδι, απομακρύνετε τυχόν στέρεα υπολείμματα. Αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, εφαρμόστε απορρυπαντικό Dixan απευθείας πάνω στον λεκέ, τρίψτε με μαλακές κινήσεις και αφήστε για μικρό χρονικό διάστημα. Για να απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό, ίσως χρειαστείτε ένα ειδικό όξινο καθαριστικό για την απομάκρυνση του λεκέ πριν από την πλύση (για παράδειγμα καθαριστικό για την απομάκρυνση της σκουριάς), που είναι διαθέσιμο σε φαρμακεία. Πριν το χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε τις οδηγίες χρήσης και την ετικέτα φροντίδας των ρούχων σας.

Αν ο λεκές επιμένει, μπορείτε να τον μουλιάσετε σε κρύο ή ζεστό νερό μαζί με απορρυπαντικό. Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό μόνο καθώς μ’ αυτό τον τρόπο ο λεκές μπορεί να σταθεροποιηθεί.

Πλύνετε και ξεβγάλτε

Πριν πλύνετε τα άσπρα ρούχα, να κοιτάτε πάντα την ετικέτα των ενδυμάτων, προκειμένου να διαπιστώσετε αν το ύφασμα μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Για ευαίσθητα υφάσματα, τα οποία πρέπει να πλένονται στο χέρι, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan. Για όλα τα υπόλοιπα, πλύνετε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που είναι κατάλληλη γι’ αυτό το ύφασμα.

Ελέγξτε τον λεκέ

Ελέγξτε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί μετά το πλύσιμο. Σε περίπτωση που δεν έχει απομακρυνθεί, επαναλάβετε την προ-φροντίδα και τα βήματα πλυσίματος. Για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή απομάκρυνση του λεκέ, αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον ήλιο, όπου μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να απομακρυνθεί φυσικά ο λεκές από το ύφασμα.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

 

Τα άσπρα ρούχα δεν χρειάζεται να είναι μπελάς, ώστε να αποφεύγετε να τα αγοράζετε και να τα φοράτε. Ακολουθήστε αυτά τα tips, προκειμένου να απαλλαγείτε από τους πιο κοινούς λεκέδες και να διατηρήσετε τα άσπρα σας ρούχα ζωντανά και καθαρά.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Dixan gel Clean & Hygiene

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Clean & Hygiene

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Dixan gel Clean & Hygiene

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Clean & Hygiene

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες που δημιουργούνται από κατοικίδια

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες που δημιουργούνται από κατοικίδια

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ακαθαρσίες, ούρα και εμετό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ακαθαρσίες, ούρα και εμετό

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες που δημιουργούνται από κατοικίδια

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες που δημιουργούνται από κατοικίδια

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ακαθαρσίες, ούρα και εμετό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ακαθαρσίες, ούρα και εμετό