Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

Δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα ή την εφίδρωση. Είτε κάνετε τρέξιμο ένα πρωινό πριν τη δουλειά είτε βρίσκεστε σε μία εξαιρετικά στρεσογόνα κατάσταση, ο ιδρώτας εμφανίζεται. Δυστυχώς, αφήνει συνήθως κίτρινα σημάδια και οσμή πάνω στα πουκάμισά σας που πρέπει να απομακρύνετε γρήγορα. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνετε σε μία τέτοια περίπτωση.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

Είδη λεκέδων από ιδρώτα

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε τη λέξη ιδρώτας, μας έρχονται στο μυαλό οι κηλίδες που δημιουργούνται. Ωστόσο, ιδρώτας μπορεί να παρατηρηθεί παντού. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές είναι κάτω από τη μασχάλη, στο γιακά και στην πλάτη. Οι λεκέδες από ιδρώτα στην περιοχή της μασχάλης είναι πιο εμφανείς εξαιτίας των βακτηρίων που υπάρχουν στις μασχάλες. Αυτά τα βακτήρια αντιδρούν με τις πρωτεϊνες που υπάρχουν στον ιδρώτα και δημιουργούν μία έντονη οσμή.

Απομάκρυνση λεκέδων από ιδρώτα από τα πουκάμισα: Βήμα προς βήμα

Η απομάκρυνση λεέδων από ιδρώτα πάνω σε πουκάμισα δεν είναι δύσκολη. Να τι πρέπει να κάνετε σε μία τέτοια περίπτωση.

  1. Ελέγξτε την ετικέτα του ενδύματος για να διαπιστώσετε αν το πουκάμισο μπορεί  να πλυθεί στο πλυντήριο
  2. Επιλέξτε ένα απορρυπαντικό Dixan
  3. Εφαρμόστε το απορρυπαντικό Dixan πάνω στον λεκέ
  4. Πλύνετε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που ενδείκνυται για το ύφασμα
  5. Ελέξτε αν ο λεκές απομακρύνθηκε

Επιλέξτε απορρυπαντικό

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε οποιοδήποτε λεκέ από ιδρώτα, ρίξτε μία ματιά στην ετικέτα του ενδύματος, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το ρούχο είναι κατάλληλο για πλύση. Αν μπορεί να πλυθεί, τότε ένα από τα καλύτερα απορρυπαντικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το Dixan.

Φροντίδα πριν το πλύσιμο

Αν αντιλφθείτε κάποιον λεκέ από ιδρώτα, ενεργείστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εφαρμόστε το επιλεγμένο σας απορρυπαντικό απευθείας πάνω στον λεκέ και αφήστε για 10 λεπτά περίπου, προκειμένου το απορρυπαντικό να εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος. Αν ο λεκές παραμένει, μουλιάστε το πουκάμισο σε ζεστό νερό μαζί με απορρυπαντικό

Πλύνετε και ξεβγάλτε

Σε αντίθεση με άλλους λεκέδες, δεν πρέπει να ξεβγάλετε το απορρυπαντικό από το πουκάμισο πριν το τοποθετήσετε μέσα στο πλυντήριο. Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία που ενδείκνυται για το ύφασμα με βάση την ετικέτα του ενδύματος.

Ελέγξτε το λεκέ μετά το πλύσιμο

Όταν ολοκληρωθεί το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο κίτρινος λεκές παραμένει. Σε περίπτωση που δεν έχει αφαιρεθεί, μην τοποθετήσετε το ρούχο στο στεγνωστήριο, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ και να τον κάνει μόνιμο. Αντίθετα, επαναλάβετε την προ-φροντίδα και τα βήματα πλυσίματος.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από τα άσπρα πουκάμισα

Οι κίτρινοι λεκέδες πάνω στα άσπρα πουκάμισα ξεχωρίζουν και γίνονται άμεσα ορατοί. Επομένως, είναι σημαντικό να τους απομακρύνετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Επιλέγξτε ένα απορρυπαντικό που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη βρωμιά και τη σκόνη πάνω στα άσπρα ρούχα, όπως το απορρυπαντικό Dixan.

Χρωματιστά vs άσπρα ρούχα: Απομάκρυνση λεκέ από ιδρώτα

Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε φυσικές ή χειροποίητες λύσεις στα χρωματιστά ρούχα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φθορά στις ίνες ή να αλλοιώσουν το χρώμα. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan για την απομάκρυνση των λεκέδων.

Απομάκρυνση λεκέδων από ιδρώτα από ειδικά υφάσματα

Στην περίπτωση που θέλετε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από ιδρώτα που υπάρχουν στα πουκάμισά σας, δώστε έμφαση στο είδος του υφάσματος από το οποίο είναι φτιαγμένο το πουκάμισο. Κάποια υφάσματα, όπως τζιν, λινό, πολυεστέρας και βαμβακερά είναι ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν τις δυνατές περιστροφές του πλυντηρίου. Άλλα υφάσματα, όπως μετάξι και μάλλινα μπορεί να υποστούν φθορά κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο. Αυτά τα ευαίσθητα υφάσματα είναι καλύτερο να πλένονται στο χέρι.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

 

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ιδρώσετε κάποια στιγμή. Για το λόγο αυτό βεβαιωθείτε ότι ξέρετε πώς θα το διαχειριστείτε. Ακολουθήστε αυτά τα tips, προκειμένου να απαλλαγείτε από τα αποκρουστικά κίτρινα σημάδια πάνω στα πουκάμισά σας.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

  • Απομάκρυνση λεκέ από σοκολάτα

    Απομάκρυνση λεκέ από σοκολάτα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

  • Απομάκρυνση λεκέ από σοκολάτα

    Απομάκρυνση λεκέ από σοκολάτα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι