Πώς να απαλλαγείτε από λεκέδες από μούχλα

Γενικά στην καθημερινότητά μας είμαστε πολυάσχολοι και πιεσμένοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, κάτι που μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε μία στίβα από άπλυτα στο πλυντήριο ή στο καλάθι. Αυτά τα βρεγμένα ρούχα αρχίζουν να παράγουν μία μυρωδιά μούχλας μέτα από λίγο χρονικό διάστημα που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία λεκέδων πάνω στα ρούχα. Ευτυχώς η απομάκρυνση αυτών των λεκέδων δεν είναι δύσκολη. Να τι πρέπει να κάνετε σε μία αντίστοιχη περίπτωση.

Πώς να απαλλαγείτε από λεκέδες από μούχλα

Απομακρύνετε λεκέδες από μούχλα: Βήμα προς βήμα

  1. Επιλέγξτε απορρυπαντικό Dixan
  2. Εφαρμόστε Dixan υγρό απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ
  3. Πλύντε το ρούχο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία σύμφωνα με την ετικέτα του ενδύματος
  4. Ελέγξτε, αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί

Επιλέγξτε απορρυπαντικό

Πριν επιλέξετε το κατάλληλο απορρυπαντικό, λάβετε υπόψη σας το χρώμα και το είδος του υφάσματος. Σε κάθε περίπτωση το Dixan είναι η ιδανική επιλογή.

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο

Το πώς θα μεταχειρειστείτε τον λεκέ εξαρτάται από το πόσο ανθεκτικό είναι το ύφασμά σας. Για βαμβακερά και τζιν υφάσματα, εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα από απορρυπαντικό Dixan πάνω στην περιοχή με τον λεκέ και στη συνέχεια τρίψτε απαλά με μία οδοντόβουρτσα. Για την ασφάλειά σας, κάντε την παραπάνω ενέργεια σε εξωτερικό χώρο, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε, αν τμήματα από τη μούχλα θα περάσουν μέσα στο σπίτι σας. Σε περίπτωση που το ύφασμα είναι ευαίσθητο, εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα από Dixan υγρό απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ, αφήστε το για μερικά λεπτά και τρίψτε το μαλακά και στη συνέχεια μουλιάστε το σε κρύο νερό μαζί με επιπλέον ποσότητα Dixan.

Πλύντε και ξεβγάλτε

Όταν πλένετε ρούχα με λεκέδες από μούχλα, να επιλέγετε την υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, για να εξουδετερώσετε οποιοδήποτε μύκητα παραμένει πάνω στα ρούχα σας. Κοιτάξτε την ετικέτα ενδύματος για να διαπιστώσετε ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία.

Ελέγξτε τον λεκέ

Μετά το πλύσιμο ελέγξτε αν ο λεκές έχει αφαιρεθεί. Αν ο λεκές παραμένει, μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό μαζί με Dixan υγρό απορρυπαντικό για 10 λεπτά, πριν ακολουθήσετε ξανά τη διαδικασία της προ-φροντίδας και του πλυσίματος.

Στην περίπτωση που ο λεκές είναι ακόμα ορατός και δεν απομακρύνθηκε μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν η λευκαντικού με χλώριο ενδείκνυται για το συγκεκριμένο ρούχο, με βάση πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας. Αν επιτρέπεται, τότε χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα λευκαντικού με χλώριο ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Στο τέλος, πλύντε το ρούχο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, με βάση την ετικέτα του ενδύματος.

Απομάκρυνση λεκέδων από μούχλα από ειδικά και ευαίσθητα υφάσματα

Όταν απομακρύνετε λεκέδες από μούχλα από συγκεκριμένα υφάσματα, όπως για παράδειγμα μάλλινα, μεταξωτά, βισκόζ, να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε λευκαντικό, εάν αυτό είναι δυνατό. Τα λευκαντικά τέτοιου είδους μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων. Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό Dixan.

Απομάκρυνση λεκέδων από μούχλα από υφάσματα διαφορετικών υφασμάτων

Να χρησιμοποιείτε πάντα απορρυπαντικό Dixan, όταν απομακρύνετε λεκέδες από μούχλα που υπάρχουν στα χρωματιστά σας ρούχα. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες προσεκτικά.

Απομάκρυνση δύσκολων λεκέδων από μούχλα

Μερικοί λεκέδες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν σε σχέση με το ότι πιστεύουμε αρχικά. Σε περίπτωση που έχετε ένα δύσκολο ή ξεραμένο λεκέ, μουλιάστε τον για 2 ώρες περίπου σε κρύο νερό μαζί με Dixan υγρό απορρυπαντικό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας) πριν το τοποθετήσετε στο πλυντήριο.

Ειδικά καθαριστικά για την απομάκρυνση λεκέδων από μούχλα

Οι παραδοσιακοί τρόποι απομάκρυνσης των λεκέδων μπορεί να σας βοηθήσουν ως ένα βαθμό, ώστε να απαλλαγείτε από λεκέδες από μούχλα, όμως μπορεί να σας δημιουργήσουν άλλα προβλήματα. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι δυνατό να προκαλέσουν μόνιμη αλλοίωση στο χρώμα του πουκαμίσου σας, ενώ άλλοι μπορούν να καταστρέψουν τα λαστιχένια και πλαστικά μέρη του πλυντηρίου σας με την πάροδο του χρόνου. Είναι προτιμότερο λοιπόν να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό Dixan για να μην έρθετε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μην αφήνετε τους λεκέδες από μούχλα να μένουν πάνω στα ρούχα σας. Απαλλαγείτε από αυτούς τους λεκέδες, που αναδίδουν μία όχι και τόσο ευχάριστη οσμή, γρήγορα με απορρυπαντικό Dixan.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Άνοιξης

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Άνοιξης

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μακιγιάζ και κραγιόν

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι