Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από κόκκινο κρασί

Για τους περισσότερους από εμάς δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μαζί με το βραδινό γεύμα. Μία λάθος κίνηση όμως είναι ικανή, προκειμένου να δημιουργηθεί λεκές. Ευτυχώς η αφαίρεση λεκέ από κόκκινο κρασί είναι σχετικά εύκολη, εαν αντιμετωπίσετε τον λεκέ άμεσα πριν σταθεροποιηθεί. Διαβάστε λοιπόν, παρακάτω πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτο.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από κόκκινο κρασί

Είδη λεκέδων από κόκκινο κρασί

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες κόκκινου κρασιού συμπεριλαμβανομένων των Syrah, shiraz, merlot, carbernet, Malbec, pinot noir, zinfandel και ροζέ κρασί. Ανεξάρτητα από το ποιο κρασί έχετε επιλέξει να συνοδεύσει τα πιάτα σας, με μία κατά λάθος κίνηση μπορεί να χυθεί το κρασί και να δημιουργήσει ένα έντονο λεκέ.

Απομακρύνετε λεκέδες από κόκκινο κρασί: Βήμα προς βήμα

  1. Επιλέγξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό Dixan με βάση το είδος του ρούχου
  2. Αντιμετωπίστε τον λεκέ όσο το δυνατό πιο γρήγορα και αποφύγετε να τον τρίψετε.
  3. Πλύνετε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία για το συγκεκριμένο ύφασμα
  4. Ελέγξτε για να διαπιστώσετε, αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί

Επιλέγξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό

Επιλέγξτε ένα απορρυπαντικό το οποίο θα αφαιρεί αποτελεσματικά το κόκκινο κρασί. Το πιο κατάλληλο είναι το Dixan σε σκόνη ή υγρό. Όμως, πρώτα ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι κατάλληλο για πλύση και για λευκαντικό με οξυγόνο.

Φροντίστε γρήγορα πριν το πλύσιμο τον λεκέ

Το κόκκινο κρασί σταθεροποιείται γρήγορα και γι’ αυτό, αν το χύσετε πάνω σε ύφασμα, βεβαιωθείτε ότι το φροντίσατε πριν το πλύσιμο όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Για να το κάνετε αυτό χρησιμοποιήστε δύο χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε όσο το δυνατό περισσότερο κρασί από τα ρούχα σας ή άλλα είδη οικιακής χρήσης. Ποτέ να μην τρίβετε τον λεκέ, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει τον λεκέ χειρότερο. Μόλις απομακρύνετε ο,τι μπορέσετε από τον λεκέ, εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα από το Dixan υγρό απορρυπαντικό, τρίψτε μαλακά και αφήστε για 5 με 10 λεπτά.

Πλύνετε το ύφασμα

Αφού ολοκληρώσετε τη φροντίδα του λεκέ πριν το πλύσιμο, πλύνετε το ύφασμα στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία χρησιμοποιώντας το επιλεγμένο σας απορρυπαντικό Dixan. Ελέγξτε την ετικέτα που υπάρχει πάνω στο ύφασμα, προκειμένου να δείτε ποια θερμοκρασία είναι καλύτερη για να πλυθεί.

Ελέγξτε τον λεκέ

Αυτοί οι τρόποι για την απομάκρυνση των λεκέδων μπορεί να μην ενεργήσουν την πρώτη φορά και γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξετε το ρούχο αφού ολοκληρωθεί η πλύση του. Μην τοποθετείτε το ύφασμα στο στεγνωτήριο, παρά μόνο αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί τελείως, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο λεκές θα σταθεροποιηθεί και θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Αν ο λεκές παραμένει, μουλιάστε τον για 1 με 2 ώρες σε Dixan υγρό απορρυπαντικό,.

Απομακρύνετε λεκέδες από κόκκινο κρασί από ειδικούς τύπους πλύσης και υφασμάτων

Αν επιθυμείτε να απομακρύνετε λεκέδες από κόκκινο κρασί από τραπεζομάντηλα ή από τζινς, δέρμα, καναπέδες ή ακόμα και από οποιοδήποτε είδος υφάσματος ή οικιακής χρήσης, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα που λειτουργούν στα περισσότερα υφάσματα. Για ενδύματα ή είδη οικιακής χρήσης που δεν πλένονται στο πλυντήριο, ξεβγάλτε το απορρυπαντικό και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Ευαίσθητα υφάσματα, όπως μετάξι, δέρμα, βαμβακερά και σουέντ μπορεί να μην ενδείκνυνται για πλύσιμο στο πλυντήριο. Σ’ αυτή την περίπτωση πλύνετε στο χέρι με Dixan υγρό απορρυπαντικό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας).

Απομακρύνετε λεκέδες από κόκκινο κρασί από άσπρα ρούχα και είδη οικιακής χρήσης

Το κόκκινο και το λευκό δεν αναμειγνύονται. Επομένως, αν έχετε άσπρα ρούχα ή είδη οικιακής χρήσης που έχουν ποτίσει από κόκκινο κρασί που χύθηκε πάνω σ’ αυτά, είναι σημαντικό να ενεργήσετε όσο το δυνατό πιο γρήγορα για να απομακρύνετε τον λεκέ. Ακολούθηστε τα ίδια βήματα που περιγράφηκαν παραπάνω για να απομακρύνετε λεκέδες πάνω σε λευκό πουκάμισο, παντελόνια, τζινς ή από οποιοδήποτε άλλο είδος υφάσματος.

Απομακρύνετε παλιό ή ξεραμένο λεκέ από κόκκκινο κρασί

Αν το ρούχο σας έχει κάποιο παλιό ξεραμένο λεκέ από κόκκινο κρασί ή αντιληφθήκατε το λεκέ αφού πλύνατε και στεγνώσατε το ρούχο, μην απελπίζεστε. Υπάρχουν και σ’ αυτές τις περιπτώσεις κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απομακρύνετε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί μετά το πλύσιμο.

Φροντίστε πριν το πλύσιμο την περιοχή με μια μικρή ποσότητα από Dixan υγρό απορρυπαντικό, τρίψτε απαλά και αφήστε το για 5 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μουλιάστε το ύφασμα για μερικές ώρες σε ζεστό υγρό πλύσης από το επιλεγμένο σας απορρυπαντικό Dixan. Μετα από αυτό πλύνετε το ύφασμα στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία μαζί με το επιλεγμένο σας απορρυπαντικό Dixan. Αν ο λεκές παραμένει, επαναλάβετε τα βήματα.

Φυσικοί τρόποι απομάκρυνσης λεκέδων από κόκκινο κρασί

Συχνά ακούμε ότι οι φυσικοί τρόποι απομάκρυνσης των λεκέδων ή διάφορες χειροποίητες «συνταγές» είναι ιδανικές λύσεις για την απομάκρυνσή τους. Στην περίπτωση του κόκκινου κρασιού, αλλά και στους περισσότερους λεκέδες, οι φυσικές λύσεις δεν είναι οι καλύτερες. Οι περισσότερες απ’ αυτές, όπως η σόδα και το αλάτι, όχι μόνο χρειάζονται χρόνο και προσπάθεια, αλλά στο τέλος μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές. Άλλες λύσεις, όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο χρώμα των ρούχων σας. Επιλέγξτε σταθερά απορρυπαντικό Dixan, καθώς είναι φτιαγμένο γι’ αυτό το σκοπό.

Μήπως χύσατε κατά λάθος κόκκινο κρασί πάνω στο πουκάμισο ή στον καναπέ; Αντιμετωπίστε τον λεκέ όσο το δυνατό πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας αυτά τα tips, ώστε να έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα για να τον απομακρύνετε.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Φρεσκάδα Άνοιξης

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Φρεσκάδα Άνοιξης

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από κρασί από τραπεζομάντηλα και χαρτοπετσέτες

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από κρασί από τραπεζομάντηλα και χαρτοπετσέτες

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

  • Φρούτα και λαχανικά: Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μούρα

    Φρούτα και λαχανικά: Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μούρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από κρασί από τραπεζομάντηλα και χαρτοπετσέτες

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από κρασί από τραπεζομάντηλα και χαρτοπετσέτες

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

  • Φρούτα και λαχανικά: Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μούρα

    Φρούτα και λαχανικά: Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μούρα