Skip to Content

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα και λεκέδες στη μασχάλη

Ο ιδρώτας και τα σημάδια στη μασχάλη είνα μέσα στη ζωή. Συβαίνουν σε όλους σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Η απομακρύνετε αυτών των δυσάρεστων κίτρινων λεκέδων από τα ρούχα σας μπορεί να παρατείνει τη ζωή των υφασμάτων. Διαβάστε λοιπόν, παρακάτω τι χρειάζεται να ξέρετε.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα και λεκέδες στη μασχάλη

Είδη λεκέδων από ιδρώτα

Αν κι οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε τη λέξη «ιδρώτας», αυτόματα σκεφτόμαστε κίτρινα σημάδια, αυτό δεν είναι το μόνο σημείο, όπου ο ιδρώτας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Αν καλείστε να αντιμετωπίσετε τα σημάδια κάτω από τη μασχάλη, ο πιο κοινός ένοχος είναι το αποσμητικό σας. Οι πρωτεϊνες που υπάρχουν στον ιδρώτα συχνά αντιδρούν αρνητικά με το αλουμίνιο που υπάρχει στα περισσότερα αποσμητικά. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της εφίδρωσης είναι -τις περισσότερες φορές- χειρότερα σε αυτή την περιοχή.

Απομακρύνετε τους λεκέδες από ιδρώτα: Βήμα προς βήμα

Η αφαίρεση λεκέ από ιδρώτα δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα-βήμα, προκειμένου να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από σεντόνια, πουκάμισα κ.α.

  1. Επιλέξτε το Dixan απορρυπαντικό, το οποίο ταιριάζει με το χρώμα και το είδος του υφάσματος
  2. Φροντίστε πριν το πλύσιμο τον λεκέ εφαρμόζοντας Dixan υγρό απορρυπαντικό
  3. Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία που ενδείκνυται για το ύφασμα
  4. Ελέγξτε αν ο λεκές απομακρύνθηκε
  5. Φροντίστε πριν το πλύσιμο και πλύντε ξανά, εάν χρειαστεί

Επιλέξτε απορρυπαντικό για την απομάκρυνση του λεκέ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει πάντα να κάνετε όταν θέλετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, είναι να κοιτάτε την ετικέτα με τις οδηγίες φροντίδας, προκειμένου να διαπιστώσετε αν το ύφασμα είναι κατάλληλο για πλύσιμο στο πλυντήριο. Αυτό μπορέι να επηρεάσει τον τύπο του καθαριστικού που επιλέγετε.

Φροντίδα πριν το πλύσιμο

Ελέγξτε την αντοχή του χρώματος και στη συνέχεια εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα Dixan υγρό απορρυπαντικό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας) απευθείας στο λεκέ, τρίψτε μαλακά την περιοχή και αφήστε το για 5 με 10 λεπτά.

Πλύντε και ξεβγάλτε

Πριν το πλύσιμο ελέγξτε την ετικέτα με τις οδηγίες φροντίδας για να δείτε ποια είναι η υψηλότερη θερμοκρασία στην οποία μπορεί το ύφασμα να πλυθεί. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία τόσο πιο εύκολα θα απομακρυνθεί ο λεκές, αλλά και η οσμή που συνδέεται μ’ αυτόν.

Ελέγξτε τον λεκέ

Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο λεκές έχει εξαφανιστεί. Εαν δεν έχει εξαφανιστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό όξινο καθαριστικό (για την απομάκρυνση σκουριάς) για την απομάκρυνση του λεκέ, το οποίο θα το βρείτε στο φαρμακείο, για φροντίδα πριν το πλύσιμο. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το ειδικό καθαριστικό, αλλά να λάβετε υπόψη σας και την ετικέτα των ρούχων.

Να μην στεγνώνετε ποτέ τμήμα του ρούχου που έχει ακόμα εμφανή τα σημάδια από τον ιδρώτα και λεκέ στη μασχάλη. Αντίθετα, θα πρέπει να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα μέχρι να απομακρυνθεί τελείως ο λεκές.

Για δύσκολους λεκέδες, βυθίστε το ύφασμα σε ζεστό νερό μαζί με Dixan υγρό απορρυπαντικό και αφήστε το για μισή με μία ώρα πριν το πλύνετε ξανά.

Απομακρύνετε τον ιδρώτα και τα σημάδια στη μασχάλη από ειδικούς τύπους υφάσματος

Είτε θέλετε να αφαιρέσετε λεκέδες από ιδρώτα που υπάρχουν πανω σε σεντόνια, πουκάμισα ή μπουφάν, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον τύπο του υφάσματος. Συγκεκριμένα είδη υφασμάτων, όπως πολυεστέρας, λινό και βαμβακερά μπορεί να αντέξουν τις έντονες περιστρεφόμενες κινήσεις του πλυντηρίου. Κάποια άλλα υφάσματα είναι πιο ευαίσθητα. Εάν έχετε ένα λεκέ από ιδρώτα πάνω σε δερμάτινα, μεταξωτά ή μάλλινα αντικείμενα, τότε είναι καλύτερο να πλύνετε στο χέρι ή τοπικά.

Επιπλέον, μην παραπλανηθείτε από ένα ύφασμα το οποίο είναι φτιαγμένο από δύο ή περισσότερα είδη υφάσματος. Εάν προσπαθείτε να καταλάβετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από ιδρώτα πάνω σε καπέλα, λάβετε υπόψη κάθε μέρος του καπέλου. Δείτε ποιο είναι το πιο ευαίσθητο υλικό πάνω σ’ αυτό. Σε περίπτωση που το μεγαλύτερο μέρος του καπέλου είναι βαμβακερό, αλλά έχει μία μεταξωτή ή σουέντ ζώνη γύρω από το χείλος, μεταχειριστείτε το όλο σαν να είναι φτιαγμένο από μετάξι ή σουέντ και πλύντε στο χέρι.

Σπιτικά καθαριστικά για την αφαίρεση λεκέδων από ιδρώτα

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στα φυσικά καθαριστικά για την απομάκρυνση λεκέδων, ειδικά σε ευαίσθητα υφάσματα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Συγκεκριμένα καθαριστικά, όπως υδρογόνο, υπεροξείδιο του υδρογόνου και χυμός λεμονιού μπορούν να ξεβάψουν τα χρωματιστά ρούχα. Το άσπρο ξίδι μπορεί να απομακρύνει λεκέδες και να αφήσει μία αίσθηση απαλότητας στα ρούχα, αλλά η όξινή φύση του είναι δυνατό να καταστρέψει τα λαστιχένια και πλαστικά μέρη του πλυντηρίου με την πάροδο του χρόνου. Άλλα σπιτικά καθαριστικά, όπως το αλάτι και η θρυμματισμένη ασπιρίνη απαιτούν ώρες, για να διαλύσουν τα χημικά που υπάρχουν στον λεκέ από ιδρώτα και να τον απομακρύνουν.

Μην ζείτε πια με τους ενοχλητικούς κίτρινους λεκέδες που προκαλούν αμηχανία. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan για να απαλλαγείτε από αυτούς του λεκέδες και από τις οσμές που συνδέονται μ’ αυτούς.

*Η Henkel Hellas δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος.

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Συχνές ερωτήσεις

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

à Περισσότερα προϊόντα

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Φρεσκάδα Άνοιξης

  • Φρεσκάδα Ωκεανού

    Ωκεανός

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Φρεσκάδα Άνοιξης

    Φρεσκάδα Άνοιξης

Τελευταία άρθρα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μελάνι και στυλό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μελάνι και στυλό

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ και τσάι

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μελάνι και στυλό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από μελάνι και στυλό

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα